ponedeljek, 3. avgust 2009

Sivkini muffini

Sivkini muffini
  • pol skodelice sivkinega sladkorja
  • pol masla (125 g)
  • 2 jajci
  • 1 skodelica moke
  • vanilin sladkor
  • pol pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 4 žlice mleka
Maslo in sivkin sladkor mešamo, da se speni, nato dodamo jajca, mleko in ostale sestavine (skodelica naj bo 2,4 dl). Napolnimo modelčke za muffine in pečemo na 180 stopinjah. Ko muffini malo porjavijo, naredite test z zobotrebcem - če izvlečete čistega, so pečeni, sicer potrebujejo še kakšno minuto. Mase zadostuje za 12 mufinov.

Muffine lahko okrasite z masleno kremo, sladkornim ledom... Če želite intenzivnejši okus po sivki, iz sladkorja ne odstranite cvetov.

3 komentarji:

  1. Kako so lepi...

    Kaksen okus pa ima sivka? :o

    OdgovoriIzbriši
  2. Marička, ne samo torte, še mafine narediš tako cortkane, da jih je že gledat užitek.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hm, ne znam povedati, kakšen okus ima sivka. Jaz sem mislila, da bo okus premočan, ker nisem ravno ljubiteljica raznih začimb, ampak so mi bili tej mufini noro dobri. Drugo leto bom gotovo naredila več sladke zaloge...

    OdgovoriIzbriši