Poletje je zahteven čas za izdelovanje tort. Ker so torte ponavadi nadevane s sadnimi mlečnimi kremami, jih je treba hraniti v hladilniku. To seveda pomeni, da ko jih damo nazaj na sobno temperaturo, se zaradi razlike v temperaturi zarosijo. Voda pa je najhujši sovražnik sladkorne mase, zaradi nje postane malce lepljiva in svetleča, kar meni ni preveč všeč.
Lani sem v najhujši poletni vročini naredila tole tortico, kjer sem poleg neizkušenosti imela še težave z visokimi temperaturami. No, vseeno mislim, da sta bila mladoporočenca kar zadovoljna;)
ojla zelo zelo lepe torte jaz bi naročila torto vitežki grad.sm tudi s primorske
OdgovoriIzbrišiJa kdo pa ne bi bil vesel tako lepe torte! Prava mojstrica si!!
OdgovoriIzbrišiooo, človek bi se kar poročil zaradi take torte :)
OdgovoriIzbrišistrašansko je srčkana, barve in pikice in vse...
Čudovita torta je, verjamem, da je nekaj kapljic ni pokvarilo. Se pa vsi s časom učimo in verjetno se ti zdaj take težavice ne dogajajo več.
OdgovoriIzbrišiPrav veselje je pogledat te tvoje tortice.
Hvala! Se trudim, ampak vedno pa ne gre vse po načrtu. Če imam kakšno pomembnejšo stvar za naredit, potem nekaj dni prej nenehno kukam na il meteo, kjer so napovedi za en teden naprej in upam, da se me vreme usmili...
OdgovoriIzbrišiSpet ena čudovita umetnija! Lepa torta- pa karkršno koli že vreme! ;-)
OdgovoriIzbrišiČudovita je! A si dala zgornjo torto direkt na spodnjo ali si dala pladenj vmes?
OdgovoriIzbriši