torek, 11. februar 2014

Čebelica Maja

Pogosto dobim naročilo: "Rada bi to temo... pa naredi še nekaj zraven... kar po svoji izbiri, ker meni so vse tvoje torte všeč.... Sploh ni mogoče, da mi nebi bilo všeč, ker meni so res čisto vse všeč......"
Tako naročilo je najtežje... veliko lažje je, če mi reče, naj naredim 5 čebelic, gosenico, 13 rožic, 2 metuljčka.... Pa mi je jasno, kaj moram narediti... Če naredim po svoji izbiri... kaj pa bi sploh bilo po moji izbiri? Meni je všeč minimalizem. Če bi bilo po moje, bi bile torte čisto preproste, z enim detajlom. Marsikdo bi rekel prazne.... Pri svojem delu in delu za Dom in stil sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se naučila, da minimalizem pri nas ni najbolj priljubljen... no, vsaj pri večini ne... Da imajo ljudje radi barve in pisan motiv. Zato so torte, ki so narejene "po moje", pogosto narejene tako, kot si predstavljam, da bi bile naročniku všeč. In zato ne morem verjeti in raje trikrat vprašam, ko mi naročijo čisto preprosto, minimalistično torto... a pa res nebi še en kup rožic ali metuljčkov zraven.... :D

No, pa da se ne bomo narobe razumeli, tudi pisane otroške torte so mi všeč. Take, ki imajo veliko detajlov, veliko barv, ki privabijo iskrene otroške nasmehe... In to je najlepša pohvala za ure dela, ki se porabijo za izdelavo take torte.


3 komentarji:

  1. Prekrasna je, koliko detajlov...še deževnik Maks je zraven :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Še ena mojstrovina. Moja večna želja : Ko bom velik, bi rad znal oblikovat figurice kot ti !

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj, kaj bi dala, da bi lahko enkrat v kotu delavnice, tiho kot miška, kukala pod vaše prste.

    OdgovoriIzbriši